Suplementi

Mrtvo dizanje-problem sa koljenom

Razmjena programa za trening, iskustava iz teretane, diskusije o pravilnom i nepravilnom izvođenju vježbi...

Moderatori/ce: MIKI VELIKI, BaRLoK, ZLATAN SARACEVIC

Mrtvo dizanje-problem sa koljenom

PostPostao/la Need2rock » uto mar 02, 2010 7:15 pm

Dakle ovako-mrtvo dizanje radim poslednjih pola godine konstantno.Kao i sve ostale vjezbe postepeno sam povecavao kilazu-sa 40 kg na pocetku,dok nisam savladao tehniku,pa do 94 kg,sa koliko sam odradio zadnji trening sa mrtvim dizanjem,prije 3 sedmice.Da napomenem da sam mrtvo dizanje maximalno pravilno izvodio,i da za pola godine nisam imao ama bas nikakvih problema.E onda prije 3 sedmice 2-3 dana nakon treninga normalno sam zaspao i probudio se sa uzasnim bolom u koljenu(desnom).Nisam u snu osjetio nikakav udarac.Dakle i sad,nakon 20 dana osjecam bol kad malo duze(par minuta)drzim nogu savijenu u koljenu,i pucketanje u koljenu kad ispravljam nogu.Naravno,ne mogu da radim nijednu vjezbu koja ukljucuje noge(cak ni recimo veslanje sipkom).Da napomenem da sam prije par mjeseci prestao da radim cucnjeve jer sam nakon treninga osjecao bol u koljenu kad bih pokusao da ispravim lijevu nogu.nakon toga,bol je prestao.Takodje otprilike 2 sedmice prije pojave bola uradio sam maximalu iz mrtvog dizanja-124 kg.
Dakle vasi savjeti-dali da se javljam doktoru,dali da nastavim da radim mrtvo dizanje kad mi se noga oporavi,i dali je neko imao slicno iskustvo?
Hvala unaprijed
Need2rock
Aktivni Član

Re: Mrtvo dizanje-problem sa koljenom

PostPostao/la Corleone » sri mar 03, 2010 10:41 pm

Ja sam takodje imao veliki problema zbog koljena i ja sam cuo kako mi je unutran nesto pucketalo na pocetku dok nisam jednom radio cjeli jbni dan i navecer se napio i kako sam razbio staklo u autu noga mi je pukla i 2 meseca ama bas nikako nisam na nju mogo stati kad sam otiso doktoru idioti nisu mogli slikati nego rekli da sutra dodjem neradi za slikanje radnik ja sutra ustao sa jos gorim bolom i odvuku me doktoru kad idioti veze nemaju idiot mi je samo kost uslikao i nabacio gips na oteceno koljeno kao balvan moj savjet ti je da odes nekom specijalisti za koljena u travnik ili sarajevo i da snimis unutra kakvo je stanje sta KRIZNIM LIGAMENTIMA takodje nisam mogo nogo da savijem ama bas nikako..... neko vrijeme pokusaj da prestanes sa fitnesom bolje kuci leziradi vjezbe za koljeno valjda znas kako i kupi ribe one filete i zamrzni ih u zamrzivacu previjaj na nogu i svaku noc masiraj maslinovim ili nevenovim uljem ili jos bolje onaj konjski gell pozdrav i zelimo da sto prije ozdravis i krenes ponovo u fitnes s koljenom se neigraj
Corleone
Početnik

PostPostao/la A_D_O » pet mar 05, 2010 11:30 am

Ja bi otisao po savjet kod fizioterapeuta jer postoji mogucnost da su povrijedjeni ligamenti koji okruzuju zglob koljena, kao i hrskavice i tetive. Obavezno doktor pa nam javi sta je i kako je proslo

pozzz
A_D_O
WEBSITE MASTER

PostPostao/la Need2rock » pet mar 05, 2010 4:50 pm

Pa,eto mislim i ja da je najbolje rjesenje posjetit doktora.mada,bol mi se sve vise smanjuje,skoro da mogu potpuno normalno da funkcionisem,cak i da malo potrcima,ali cu ipak poci kod specijaliste.Ipak se ne treba igrati sa zdravljem
Need2rock
Aktivni Član

PostPostao/la strooja » sub mar 06, 2010 1:21 am

Bol koji opisujes je slican onom kod hondromalacije - ostecenje hrskavice, ali i kod bola prilikom povrede zvane "sportsko koljeno". Takodje se javlja kada duze drzis nogu savijenu. Zagrijavaj koljena prije bilo kakvog savijanja, izbjegavaj duboki cucanj, OBAVEZNO ljekaru da utvrde sta je posrijedi.
strooja

Natrag na TRENING

Trenutno korisnika/ca: yanicar i 79 gostiju.

Kick Boxing World Cup 2009