Dakle ovako-mrtvo dizanje radim poslednjih pola godine konstantno.Kao i sve ostale vjezbe postepeno sam povecavao kilazu-sa 40 kg na pocetku,dok nisam savladao tehniku,pa do 94 kg,sa koliko sam odradio zadnji trening sa mrtvim dizanjem,prije 3 sedmice.Da napomenem da sam mrtvo dizanje maximalno pravilno izvodio,i da za pola godine nisam imao ama bas nikakvih problema.E onda prije 3 sedmice 2-3 dana nakon treninga normalno sam zaspao i probudio se sa uzasnim bolom u koljenu(desnom).Nisam u snu osjetio nikakav udarac.Dakle i sad,nakon 20 dana osjecam bol kad malo duze(par minuta)drzim nogu savijenu u koljenu,i pucketanje u koljenu kad ispravljam nogu.Naravno,ne mogu da radim nijednu vjezbu koja ukljucuje noge(cak ni recimo veslanje sipkom).Da napomenem da sam prije par mjeseci prestao da radim cucnjeve jer sam nakon treninga osjecao bol u koljenu kad bih pokusao da ispravim lijevu nogu.nakon toga,bol je prestao.Takodje otprilike 2 sedmice prije pojave bola uradio sam maximalu iz mrtvog dizanja-124 kg.
Dakle vasi savjeti-dali da se javljam doktoru,dali da nastavim da radim mrtvo dizanje kad mi se noga oporavi,i dali je neko imao slicno iskustvo?
Hvala unaprijed